Научни форуми

Научни форуми

Научни форуми

2021 г.: Международна научна конференция „Forestry: Bridge to the Future” /„Горското стопанство: Мост към бъдещето”

Уважаеми колеги и приятели,
Лесотехническият университет и факултет „Горско стопанство“ организират Международната научна конференция “Горското стопанство: мост към бъдещето” (“Forestry: Bridge to the Future”), която ще се проведе в периода 05–08 май 2021 г. в София. Конференцията беше насрочена за периода 06–09 май 2020 г. и в последствие отложена.
Във връзка с актуалната ситуация с пандемията Covid-19, Международната конференция ще се проведе като хибридно събитие. Участниците ще имат възможност да изберат да присъстват на място или да се включат онлайн.
Присъстващите на място ще се възползват от контакти на живо със своите колеги при строго спазване на противоепидемичните мерки.
Онлайн участниците ще имат възможност да представят своите доклади, да гледат презентациите и участват в дискусиите в реално време, да изпращат своите въпроси в платформата.
Обхватът на конференцията включва широк спектър от теми в областта на горскостопанските науки. Ключови лектори ще бъдат изтъкнати учени: проф. Валериу-Норосел Николеску, Трансилвански университет в Брашов, Румъния; д-р Март-Ян Шелхаас, Университета във Вагенинген, Холандия; доц. Георги Костов, Лесотехнически университет, България; проф. Рафаеле Спинели, Институт по биоикономика в Рим, Италия.
Подробна информация ще намерите на интернет-страницата на Конференцията: https://conf2020.forestry-ideas.info/index.php, като и на следните и-мейли: forconf2020@abv.bg и mira@cmebg.com.

Доц. д-р Мариус Димитров
Председател на Организационния комитет

2022: XI Международна научно-техническа конференция ИНОВАЦИИ В ГОРСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ И ИНЖЕНЕРНИЯ ДИЗАЙН, INNO-2022, 3-5.10.2022, хотел Рила, Боровец

От 2008 г. насам факултет „Горска промишленост“ към Лесотехническия университет организира Международната научно-техническа конференция „Иновации в горската промишленост и инженерния дизайн“.

Основна цел на конференцията е да създаде среда за среща и обмяна на научна информация, споделяне на добри производствени практики и осъществяване на личен контакт между изследователи, експерти и представители от бизнеса, работещи в областта на дървообработването, производството и дизайна на мебели и изделия от дървесина.

Традиционно в рамките на конференцията се представят доклади от България, Словакия, Хърватска, Румъния, Гърция, Турция, Северна Македония, Сърбия и др.

Основните тематични направления на конференцията са:

Предстоящото издание на конференцията е 11-то по ред и ще се проведе в периода в периода 3-5 октомври 2022 г. в хотел Рила, к.к. Боровец.

Съорганизатори на предстоящата конференция са:

Конферентна такса

Важни срокове
01.03.2022 г. – краен срок за подаване на заявки за участие и резюме на докладите (на български и английски);
10.03.2022 г. – получаване на потвърждение за приетите заявки;
15.05.2022 г. – краен срок за заплащане на такса участие и изпращане на регистрационна форма;
15.05.2022 г. – краен срок за резервация в хотел Рила, Боровец на преференциални цени, чрез линк на сайта на конференцията;
01.07.2022 г. – краен срок за изпращане на пълния текст на докладите.

Повече информация за конференцията, заявка за участие, изискванията за оформянето на докладите и презентациите, както и линк за резервация за настаняване в хотел Рила, може да намерите на:

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare