Покана за набиране на кандидати на длъжност директор на УОГС “Петрохан”, с. Бързия

Покана за набиране на кандидати на длъжност директор на УОГС “Петрохан”, с. Бързия

На основание чл. 42, ал. 3 от Правилника за дейността на ЛТУ, във връзка с дадените правомощия на Ректора в качеството си на орган, упражняващ правата на Лесотехнически университет, се обявява покана за избор на директор на УОГС „Петрохан“, с. Бързия.

1. Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания за предварителен подбор:

1.1. Висше образование по специалност от професионално направление “Горско стопанство” с придобита ОКС и професионална квалификация “инженер по горско стопанство” или “магистър-инженер по горско стопанство”.

1.2. Професионален опит

Не по-малко от 7 (седем) години по стаж по специалността, придобит след завършване на висшето образование по т. 1.1 удостоверени по надлежен ред.

Представяне на документи удостоверяващи, че кандидатът има опит на ръководна позиция в системата на управление на горското стопанство в Република България и в чужбина се счита за предимство.

1.3. Други подходящи професионални умения и компетенции

Умения и компетентности в областта на изготвянето на нормативни документи (участие в работни групи и др.), стратегическо планиране и оперативно управление (участие в изработване на стратегически и оперативни планове), научни изследвания (изработване на докторска дисертация, участие в научни и научно-приложни проекти, издадени научни и научно-популярни публикации) в областта на горския сектор.

1.4. Добра репутация

Кандидат за директор се счита с добра репутация, при липса на осъдителни присъди и наказателни административни актове по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча и ако няма основателно съмнение относно добрата репутация на лицето.

2. Необходими документи за кандидатстване

Документите за кандидатстване се подават в запечатан непрозрачен плик с надпис „За участие за избор на директор на УОГС “Петрохан”, с. Бързия, върху който е отбелязано и името на кандидата, адрес за кореспонденция, телефон и/или имейл адрес за връзка, и включват:

2.1. Заявление за участие – свободен текст;

2.2. Автобиография по европейски образец;

2.3. Копие от диплома за висше образование с придобита образователно_квалификационна степен „магистър“ за специалностите по т. 1.1;

2.4. Копия от документи, удостоверяващи необходимия професионален опит по т. 1.2 (трудова книжка, служебна книжка, осигурителна книжка и/или друг документ,

удостоверяващ професионалния опит)

2.5. Копия от референции, сертификати, удостоверения, свидетелства, протоколи и

други документи, доказващи че кандидатът притежава опита, уменията и компетентностите по т. 1.3.

Всички копия на документи по т. 2.3, 2.4 и 2.5, които са представени на чужд език, следва да бъдат придружени с превод на български език, заверен по надлежен ред.

3. До участие се допускат кандидатите, които отговарят на критериите за предварителен подбор по т. 1.

4. Подбора се провежда в следните етапи:

4.1. Подбор на кандидатите по документи (наличие на всички документи по т. 2 и проверка на съответствието им с обявените в т. 1 и 3 изисквания).

До участие в следващ етап се допускат лицата, които са представили всички необходими документи и които отговарят на обявените изисквания.

4.2.Разработване и процедура по оценка, на Концепция на тема „Устойчиво развитие и управление на УОГС „Петрохан“, с.Бързия“, която включва две части:

4.2.1.Писмена – представяне на Концепция на тема: „Устойчиво развитие и управление на УОГС “Петрохан”, с. Бързия “, за десет годишен период, с обем до 10 (десет) страници.

4.2.2. Устна – интервю за проверка на знанията, визията и компетенциите на кандидата.

4.3. За двете части се определят минимални оценки, непостигането на които е основание за отстраняване на кандидатите от по-нататъшно участие.

5. Критерии и методика за оценка на кандидатите

5.1. Писмената част (концепцията) следва да е разработена максимално ясно и конкретно, да е обвързана с мисията, визията и предмета на дейност на УОГС “Петрохан”, с. Бързия. В нея следва да са предложени дългосрочни и краткосрочни цели за развитието му, както мерки и средства за постигането им.

5.2. При оценката на писмената работа се отчитат уменията на кандидатите за използват ясен и стегнат стил на изложението, прецизно да формулират целите и аргументирано да предлагат подходящи мерки за тяхното постигане, като бъдат посочени възможните рискове и тяхната тежест.

5.3. Концепцията се оценява от всеки член на Комисията, въз основа на точкова система от 0 до 8 точки по следните критерии:

5.3.1. кандидатът показва добро познаване на работата на УОГС “Петрохан”, с. Бързия – от 0 до 8 точки;

5.3.2. въз основа на представената информация за УОГС “Петрохан”, с. Бързия от публично достъпни източници кандидатът е анализирал основните проблеми и предизвикателства пред него – от 0 до 8 точки;

5.3.3. кандидатът показва умение за формулиране на ясни краткосрочни и дългосрочни цели- от 0 до 8 точки;

5.3.4. кандидатът излага конкретно и систематично визията си за постигането на целите по т. 5.3.3 – от 0 до 8 точки;

5.3.5. кандидатът излага концепцията си за начина, по който ще ръководи по отношение на човешките ресурси и критериите за постигане или непостигане на целите на УОГС „Петрохан“, с. Бързия от членовете на екипа – от 0 до 8 точки.

Членовете на Комисията поставят оценки на всеки от критериите, посочени в точки от 5.3.1. до 5.3.5.

Общата оценка на всеки кандидат по писмената част се получава като средноаритметична величина от оценките на всички членове на Комисията.

До устната част се допускат кандидати, които са получили най-малко 20 точки.

5.4. С допуснатите до участие кандидати от писмената част се провежда интервю, като те се оценяват от всеки един член на Комисията по всички критерии въз основа на предоставените отговори на въпросите на Комисията.

5.5. Критериите за оценка на кандидатите от интервюто, включват оценка на нивото

на следните компетентности:

5.5.1. стратегическа компетентност;

5.5.2. лидерска компетентност;

5.5.3. управленска компетентност;

5.5.4. ориентация към резултати;

5.5.5. компетентност за преговори и убеждаване;

5.5.6. работа в екип.

5.6. При оценка на кандидатите при провеждане на интервюто се отчитат техните умения за логичност, последователност на изложението, стил, лексика и терминология, точното, ясно, изчерпателно и обосновано формулиране на приоритетите в управлението на дейността на УОГС „Петрохан“, с. Бързия за което кандидатстват, при съобразяване с приложимата нормативна уредба.

5.7. Оценката се извършва по точкова система от 0 до 10 точки по следните критерии:

5.7.1. кандидатът показва задълбочени познания за съвременните тенденции в развитието на горския сектор – от 0 до 10 точки;

5.7.2. кандидатът описва реалистично мястото на УОГС „Петрохан“, с. Бързия в национален контекст като част от висшето образование и като част от горското стопанство- от 0 до 10 точки;

5.7.3. кандидатът посочва конкретни мерки за повишаване на приходите – от 0 до 10 точки;

5.7.4. кандидатът излага ясно и мотивирано вижданията си за приоритетите за бъдещото развитие на УОГС „Петрохан“, с. Бързия – от 0 до 10 точки;

5.7.5. кандидатът излага конкретна визия за подобряване на финансовото състояние на УОГС „Петрохан“, с. Бързия и мотивира нейната реалистичност – от 0 до 10 точки;

5.7.6. кандидатът излага ясна стратегия по отношение на ресурсите в УОГС „Петрохан“, с. Бързия – от 0 до 10 точки.

Членовете на Комисията поставят оценки на всеки от критериите, посочени в точки от 5.7.1. до 5.7.6.

Общата оценка на всеки кандидат от устната част се получава като средноаритметична величина от оценките на всички членове на Комисията. В крайното класиране участват получилите най-малко 30 точки от устната част.

5.8. Крайната оценка на кандидатите се получава като сбор от резултатите, получени от писмената и устната част. Минимален брой точки получени като сбор от двете части – 50 точки, максимален брой точки – 100 точки.

6. Срокът за подаване на документите е 10 (десет) календарни дни от деня, следващ датата на публикуване на публичната покана на интернет страницата на Лесотехнически университет. Документите се подават в обща канцелария на Лесотехнически университет, гр. София, бул. „Климент Охридски“ № 10, стая № 6, партер, всеки работен ден от 08:30 – 12:00 ч. и от 13:00 – 16:00 ч.. Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник, както и чрез куриерска служба. Документите се подават до 16:00 ч. в определения краен срок.

Разглеждат се единствено документи, които са регистрирани в деловодството на

Лесотехнически университет преди изтичането на крайния срок за подаване на документи.

7. Допуснатите кандидати за участие в писмената част ще получат покана на електронния адрес, посочен от тях, в която ще бъде определен краен срок, (не по-малък от 10 (десет) календарни дни), за представяне на разработените от тях Концепции до председателя на Комисията на адрес: Лесотехнически университет, гр. София, бул. „Климент Охридски“ № 10.

Концепцията се представя в запечатан непрозрачен плик, надписан с името на кандидата и наименование на длъжността за която кандидатства. Подава се лично от всеки кандидат или чрез пълномощник, както и чрез куриерска служба и трябва да бъде регистрирана в деловодството на Лесотехнически университет до определения краен срок.

8. Устната част ще се проведе в Лесотехнически университет, гр. София, бул. „Климент Охридски“ № 10, като допуснатите до нея кандидати ще бъдат уведомени с покана, изпратена на посочения от тях електронен адрес, в която се определят датата и часа на провеждане на интервюто.

9. Всеки кандидат се уведомява за получените от него резултати на съответния етап

от процедурата за оценка, до който е бил допуснат, на посочения от него електронен адрес.

10. Списъците на допуснатите и класирани кандидати до различните етапи се публикуват на интернет страницата на Лесотехнически университет.

11. Необходимата информация за разработване на Концепция за устойчиво развитие и управление на УОГС „Петрохан“, се получава на място в УОГС „Петрохан“, с. Бързия.

Публикувано на 26.08.2024 г.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare